Breaking News
Loading...
9.10.12

Info Post
Ρούχο από δεύτερο χέρι? Εγώ, ποτέ! Είμαι σίγουρη ότι πολλές από εσάς μπροστά στο ενδεχόμενο του να φορέσετε ένα ρούχο φορεμένο από άλλον, όσο ωραίο, οικονομικό και ιδανικό αν φάνταζε θα αντιδρούσατε. 
Το σημερινό άρθρο δεν έχει σκοπό να σας αλλάξει γνώμη αλλά να γνωρίσετε την άλλη όψη του νομίσματος, τα S.H.S. (second hand shops)

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΡΟΥΧΟ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ?
Φορώντας ένα S.H. ρούχο αποκτάτε ένα κομμάτι μοναδικό. Η μόδα και η μαζική παραγωγή προιόντων που προστάζει δε δίνει συχνά τη δυνατότητα στους λάτρεις της να αποκτήσουν ένα ρούχο ξεχωριστό. Ανήκουν όλα σε ένα μεγάλο σύνολο ρούχων, κάτι που δύσκολα συμβαίνει με τα S.H.S.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΕ ΕΝΑ S.H.S?
Στα S.H.S ανά τον κόσμο μπορείτε να βρείτε ρούχα θησαυρούς, στοιχεία μιας άλλης εποχής, μια μίξη μυστηρίου και ιστορίας που επιβίωσε στη διάρκεια των ετών και έφτασε μέχρι σήμερα έτοιμη να ζωντανέψει μέσα από εσάς. Ειδικά τα vintage ρούχα είναι πολύ δημοφιλή και απευθύνονται σε κοινό με εκλεπτυσμένο γούστο.
Μπορείτε επομένως να βρείτε τα πάντα! Παλτά, παντελόνια, φορέματα, φουλάρια, καπέλα, αξεσουάρ, κοσμήματα και τσάντες. Μπαίνοντας μέσα, βομβαρδίζεστε από χρώματα και υφάσματα, καθένα από τα οποία έχει τη δική του ταυτότητα.

ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ ΤΑ S.H.S.?
Εξαρτάται! Υπάρχουν κομμάτια ακριβά τα οποία με το πέρας των ετών κατάφεραν να γίνουν διαχρονικά και όχι παλιομοδίτικα. Αυτά κοστολογούνται ορισμένες φορές αρκετά ακριβά και αφορούν κυρίως κοσμήματα. Τα ρούχα ξεκινούν από πολύ χαμηλές τιμές και ακόμα κι αν σας φανούν λιγάκι τσιμπημένα ορισμένα κομμάτια σκεφτείτε ότι είναι πολύ οικονομικότερα από ένα S.H.S.


Δείτε παρακάτω δύο πολύ γνωστά S.H.S του Λονδίνου, το East End Thrift Store και το Beyond Retro. Υπάρχουν ανάλογα σε πολλές Ευρωπαικές πόλεις. Μπορείτε φυσικά να κάνετε συναλλαγές πουλώντας ένα ρούχο σας σε ένα από αυτά τα μαγαζιά και μπορείτε, έπειτα από συνεννόηση, να κάνετε ανταλλαγές.

Beyond Retro


East End Thrift Store