Breaking News
Loading...
25.9.12

Info Post
Είστε σίγουρες ότι ξέρετε ακριβώς ποιο σχήμα γυαλιών ταιριάζει στο πρόσωπο σας? Εάν όχι, τότε θα τα ξεδιαλύνετε όλα στο μυαλό σας αφού διαβάσετε το άρθρο που ετοίμασα σήμερα για εσάς. Θα βρείτε αναλυτικά τι ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου και έπειτα θα σας παρουσιάσω έναν οδηγό με συμβουλές ώστε τα γυαλιά που θα επιλέξετε να σας ταιριάζουν γάντι. 

ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΟ / OVAL FACE


Θεωρήστε τυχερή αφού σας ταιριάζουν σχεδόν όλα τα γυαλιά. Επιλέξτε ένα σκελετό λίγο πιο φαρδύ από το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σας και λάβετε υπόψη το σωματικό σας βάρος. Εάν για παράδειγμα είστε μικροκαμωμένη και λεπτή αποφύγετε την επιλογή ενός μεγάλου σκελετού.

 ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ / DIAMOND FACE
Το χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος προσώπου είναι τα έντονα ζυγωματικά. Αυτό που πρέπει εσείς αν φροντίσετε είναι να προσθέσετε πλάτος στο μέτωπο και στο σαγόνι και να ελαττώσετε το φάρδος στα ζυγωματικά. Γι’ αυτό, επιλέξτε σκελετούς που δεν είναι φαρδύτεροι από το ζυγωματικά σας και έχουν μια απαλή καμπυλότητα. Τετράγωνοι σκελετοί ή ευθείς πάνω και στρογγυλευμένοι στο κάτω μέρος είναι επίσης καλές επιλογές. Αποφύγετε τα πλαινά διακοσμητικά ώστε να μην προσθέσετε κι άλλο πλάτος στα ζυγωματικά σας. 
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ / ROUND FACE 
Εάν το πρόσωπό σας είναι στρόγγυλο στόχος σας είναι να το κάνετε να μοιάζει μακρύτερο και λεπτότερο. Τα γυαλιά που θα επιλέξετε πρέπει να έχουν έντονες γωνίες και πάντα χαμηλό μήκος. Ιδανική επιλογή είναι ο πλατύς ορθογώνιος και στενός σκελετός. Ένα στήριγμα μύτης που βρίσκεται στο επάνω μέρος του σκελετού ή είναι διαφανές (ή και τα δύο) μπορεί επίσης να προσθέσει μήκος.

TEΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ / SQUARE FACE

Εάν το πρόσωπό σας είναι τεράγωνο τότε προσπαθήστε να αμβλύνετε τις έντονες γωνίες σας και να δώσετε την αίσθηση ενός μακρύτερου προσώπου. Τα γυαλιά σε σχήμα πεταλούδας σας πάνε πολύ όπως επίσης και τα γυαλιά με οβάλ σκελετό και γεωμετρικά σχήματα. Δώστε βάση στο στήριγμα της μύτης. Προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιο που να είναι κοντά στο πάνω μέρος του σκελετού και να είναι διαφανές.

ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ / HEART FACE 

Αυτό που πρέπει να καταφέρετε είναι να προσθέσετε πλάτος στο σαγόνι ώστε να μετριαστεί το φάρδος στο μέτωπο. Σας ταιριάζουν τα aviator γυαλιά όπως επίσης και τα γυαλιά με ορθογώνιο σχήμα. Προσέξτε να επιλέγετε ορθογώνια σχήματα με στρογγυλεμένες τις επάνω γωνίες και τετραγωνισμένες τις κάτω. Θα εξισορροπήσουν ακόμα περισσότερο το πρόσωπο σας τα στηρίγματα μύτης που βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού.

ΜΑΚΡΥ ΠΡΟΣΩΠΟ / OBLONG FACE
Για να δώστε την αίσθηση ενός προσώπου με λιγότερο μήκος και περισσότερο φάρδος επιλέξτε στρογγυλούς σκελετούς ή γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος. Προσέξτε πολύ το φάρδος των γυαλιών σας να είναι όσο το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σας αλλιώς, εάν είναι μεγαλύτερο, το πρόσωπό σας θα δείξει ακόμα πιο στενό.



TIPS ΑΓΟΡΩΝ / TIPS FOR SHOPPING

Το σχήμα των γυαλιών πρέπει να είναι αντίθετο με το σχήμα του προσώπου σας.
Επιλέξτε σκελετό λαμβάνοντας υπόψη το σωματότυπό σας.
Μη επιλέγετε το χρωμα του σκελετού ανάλογα με τα ρούχα που φοράτε γιατί αυτό μπορεί να σας δεσμεύσει. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα χρώματα που σας ταιριάζουν εάν είστε ξανθιά ή καστανή και να επιλέξετε αναλόγως.
Εάν τα μάτια σας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση προτιμήστε ένα διάφανο στήριγμα μύτης.
Εάν έχετε μεγάλη ή μακριά μύτη επιλέξτε ένα χαμηλό στήριγμα μύτης. Εάν έχετε μικρή μύτη επιλέξτε ένα στήριγμα ψηλά στο σκελετό.